Недела за борба против трговија со луѓе

 

http://kumanovskimuabeti.mk/lokalnite-mobilni-timovi-podelija-13-paketi-pomosh-za-potentsijalnite-zhrtvi-na-trgovija-so-luge/

http://www.kumanovonews.mk/vesti/podeleni-paketi-so-hrana-na-zrtvi-na-trgovija-so-ludje

По повод неделата за борба против трговијата со луѓе Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со ЦСР Куманово и Општина Куманово, спроведе Работилница за „Одржливост на Мобилните тимови кои работат со жртви на трговија со луѓе и ранливи групи“. Воедно беше организирана и хуманитарната донација наменета за корисниците на услуги вклучени во проектот на Мобилните тимови во Куманово. Оваа хуманитарна донација се состои од прехрамбени и хигиенски пакети и е обезбедена од Фондацијата „Подиум“ од Сан Марино. 

Дополнителни слики од настанот можете да ги погледнете на нашата веб страна: СЛИКИ


ОСТАНАТИ ВЕСТИ

На Работилницата: „Јакнење на капацитетите за скрининг, идентификација и упатување на мигранти од ранливи категории

Во рамките на програмата на Европската унија и Советот на Европа "Хоризонтален фонд за Западен Балкан и Турција", как...

 
Во организација на ИОМ, ЗЕМ „Еднаков пристап“ зема учество на регионалниот состанок на 19 и 20 Септември 201...

 

 

Здружението за еднакви можности „Еднаковпристап“ во партнерство с...

 

 

 

ЗЕМ „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на мл...

 

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реал...

Почитувани,

Во насока на олеснување на пристапот до правда за жените ја бараме Вашата поддршка за ратификација на

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реализира проектот &bd...

 
 
Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското зд...

 

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ “Е

ОГЛАС:
 
за ангажирање на четири (4) домашни ...

 
 
 
 
 
&nbs...

Здружение за Еднакви можности Еднаков Пристап и Општина Гостивар на 27.11.2014г потпишаа Меморандум за соработка и заедничка реализација на акти...

 

On 21.11.2014, the Podium Foundation of San Marino for the promotion...

 

 

Здружението на граѓани “Еднаков пристап„ со поддршка на УН Жени, канцеларијата во Скопје, го реа...