Европскиот ден на Борба против Трговијата со Луѓе

Заружението за еднакви можности „Еднаков пристап„ во партнерство со МТСП и во соработка Општина Битола и Локалната комисија за борба против трговија со луѓе во Битола, а по повод Европскиот ден на Борба против Трговијата со Луѓе 18 октомври организираше  работилница наменета за одржливост на мобилниот тим кој работи на идентификација и заштита на жртви на трговија со луѓе, во рамки на проектот „Обезбедување на поддршка и услуги на жртви на трговија со луѓе на локално ниво“. Настанот се организираше со поддршка на ГИЗ на кој ке зборуваше меѓународен консултант Даниела Кесс од Германија на тема ‘’Одржливост на граѓански здруженија преку партнерства со приватниот сектор’’.

За повеќе информации кликнете тука

За слики од работилницата кликнете тука

За видео запис кликнете тука


ОСТАНАТИ ВЕСТИ

На Работилницата: „Јакнење на капацитетите за скрининг, идентификација и упатување на мигранти од ранливи категории

Во рамките на програмата на Европската унија и Советот на Европа "Хоризонтален фонд за Западен Балкан и Турција", как...

 
Во организација на ИОМ, ЗЕМ „Еднаков пристап“ зема учество на регионалниот состанок на 19 и 20 Септември 201...

 

 

Здружението за еднакви можности „Еднаковпристап“ во партнерство с...

 

 

 

ЗЕМ „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на мл...

 

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реал...

Почитувани,

Во насока на олеснување на пристапот до правда за жените ја бараме Вашата поддршка за ратификација на

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реализира проектот &bd...

 
 
Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското зд...

 

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ “Е

ОГЛАС:
 
за ангажирање на четири (4) домашни ...

 
 
 
 
 
&nbs...

Здружение за Еднакви можности Еднаков Пристап и Општина Гостивар на 27.11.2014г потпишаа Меморандум за соработка и заедничка реализација на акти...

 

 

On 21.11.2014, the Podium Foundation of San Marino for the promotion...

 

 

Здружението на граѓани “Еднаков пристап„ со поддршка на УН Жени, канцеларијата во Скопје, го реа...