Промоција „Анализа за пристап на жените до правда“

 

Здружението за еднакви можности „Еднаковпристап“ во партнерство со Македонското здружение на млади правнициреализирашепроект „Пристап на жените до правда“.

Во рамки на проектот испечатена е „Анализа за пристап на жените до правда“ за која цел се одржа Промоција вохотел „Порта“ во Скопје на 19.10.2016 годинакога на учесниците им беа поделени промотивно-лобирачки материјали.

Линкови:

http://24vesti.mk/podobri-prava-za-zhenite и

http://www.akademik.mk/pristap-na-zhenite-do-pravdata-diskriminatsijata-rodovoto-nasilstvo-i-neprimenuvaneto-na-zakonite-go-otezhnuvaat-pristapot-na-zhenite-do-pravdata/

Слики од настанот


ОСТАНАТИ ВЕСТИ

На Работилницата: „Јакнење на капацитетите за скрининг, идентификација и упатување на мигранти од ранливи категории

Во рамките на програмата на Европската унија и Советот на Европа "Хоризонтален фонд за Западен Балкан и Турција", как...

 
Во организација на ИОМ, ЗЕМ „Еднаков пристап“ зема учество на регионалниот состанок на 19 и 20 Септември 201...

 

 

 

 

ЗЕМ „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на мл...

 

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реал...

Почитувани,

Во насока на олеснување на пристапот до правда за жените ја бараме Вашата поддршка за ратификација на

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реализира проектот &bd...

 
 
Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското зд...

 

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ “Е

ОГЛАС:
 
за ангажирање на четири (4) домашни ...

 
 
 
 
 
&nbs...

Здружение за Еднакви можности Еднаков Пристап и Општина Гостивар на 27.11.2014г потпишаа Меморандум за соработка и заедничка реализација на акти...

 

 

On 21.11.2014, the Podium Foundation of San Marino for the promotion...

 

 

Здружението на граѓани “Еднаков пристап„ со поддршка на УН Жени, канцеларијата во Скопје, го реа...