ОГЛАС

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реализира проектот „Пристап на жените до правда“од август 2015 до октомври 2016 година,преку Македонски центар за меѓународна соработка (МЦМС), поддржан од Цивика Мобилитас.

Во тек е спроведување на  Работилница за валидизација на податоците од подговена драфт „Анализата за пристапот на жените до правда“. Работилницата ке биде одржана на 09.07.2016 година во Битола во х. Капри.

 

Присутни на работилницата ќе бидат претставници од надлежните институции и организации коишто учествуваа во интервјуата и анкетата. Истите преку метод на мали групи ќе дискутираат за предлог заклучоците и препораките.

На овој начин низ еден широк партиципативен процес ќе се овозможи дефинирање на конкретни акции и приоритети кои ќе значат поголем пристап до правдата за жените.

 

За таа цел, потребно е Работилницата да биде модерирана од страна на едно (1) лице модератор кое има компетенции и познавање од областа на човекови права, дискриминација и родовите прашања.

 

Заинтересираните да аплицираат од 28 јуни до 05 јули 2016 година на: 

 

ednakov_pristap@yahoo.comсо доставување на ЦВ.

 

Одбраниот  кандидат ќе биде информиран електронски.


ОСТАНАТИ ВЕСТИ

На Работилницата: „Јакнење на капацитетите за скрининг, идентификација и упатување на мигранти од ранливи категории

Во рамките на програмата на Европската унија и Советот на Европа "Хоризонтален фонд за Западен Балкан и Турција", как...

 
Во организација на ИОМ, ЗЕМ „Еднаков пристап“ зема учество на регионалниот состанок на 19 и 20 Септември 201...

 

 

Здружението за еднакви можности „Еднаковпристап“ во партнерство с...

 

 

 

ЗЕМ „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на мл...

 

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реал...

Почитувани,

Во насока на олеснување на пристапот до правда за жените ја бараме Вашата поддршка за ратификација на

 
 
Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското зд...

 

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ “Е

ОГЛАС:
 
за ангажирање на четири (4) домашни ...

 
 
 
 
 
&nbs...

Здружение за Еднакви можности Еднаков Пристап и Општина Гостивар на 27.11.2014г потпишаа Меморандум за соработка и заедничка реализација на акти...

 

 

On 21.11.2014, the Podium Foundation of San Marino for the promotion...

 

 

Здружението на граѓани “Еднаков пристап„ со поддршка на УН Жени, канцеларијата во Скопје, го реа...