ОГЛАС

 
 
Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реализирапроектот Пристап на жените до правда преку Македонски центар за меѓународна соработка (МЦМС), поддржан од Цивика Мобилитас.
За таа цел, распишува Оглас за ангажирање на тројца експертисо широки познавања на областите: човекови права, меѓународни стандарди, родова еднаквост и правниот систем во РМакедонија.
Експертите ќе имаат обврска да спроведат 4 обуки во 4 града (Штип, Битола, Гостивар и Скопје) во тек на април и мај 2016г. и да подготват материјали за учесниците кои ќе бидат од редот на судии, јавни обвинители, полиција, претставници на центрите за социјална работа и локалната самоуправа од наведените градови.
 
Сите заинтересирани да аплицираат до 18 март 2016 година на:  ednakov_pristap@yahoo.com со доставување на ЦВ.
 
Одбраните  кандидати ќе бидат информирани електронски.


ОСТАНАТИ ВЕСТИ

На Работилницата: „Јакнење на капацитетите за скрининг, идентификација и упатување на мигранти од ранливи категории

Во рамките на програмата на Европската унија и Советот на Европа "Хоризонтален фонд за Западен Балкан и Турција", как...

 
Во организација на ИОМ, ЗЕМ „Еднаков пристап“ зема учество на регионалниот состанок на 19 и 20 Септември 201...

 

 

Здружението за еднакви можности „Еднаковпристап“ во партнерство с...

 

 

 

ЗЕМ „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на мл...

 

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реал...

Почитувани,

Во насока на олеснување на пристапот до правда за жените ја бараме Вашата поддршка за ратификација на

Здружението за еднакви можности „Еднаков пристап“ во соработка со Македонското здружение на млади правници го реализира проектот &bd...

 

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ “Е

ОГЛАС:
 
за ангажирање на четири (4) домашни ...

 
 
 
 
 
&nbs...

Здружение за Еднакви можности Еднаков Пристап и Општина Гостивар на 27.11.2014г потпишаа Меморандум за соработка и заедничка реализација на акти...

 

 

On 21.11.2014, the Podium Foundation of San Marino for the promotion...

 

 

Здружението на граѓани “Еднаков пристап„ со поддршка на УН Жени, канцеларијата во Скопје, го реа...